Pročitajte koje povrće treba da jedete tokom jula za jačanje imuniteta i čuvanje zdravlja!
EasyBox se vodi filozofijom sezonske ishrane, pa naše recepte kreiramo sa povrćem koje je u sezoni.
Jesti sezonske namirnice znači maksimalno uživati u njihovom ukusu, a istovremeno štedeti. Takođe čuvate okruženje i zdravlje jer za zrenje sezonskih namirnica nisu potrebni veštački dodatci i hemikalije.
Jesti sezonske namirnice znači maksimalno uživati u njihovom ukusu, a istovremeno štedeti. Takođe čuvate okruženje i zdravlje jer za zrenje sezonskih namirnica nisu potrebni veštački dodatci i hemikalije.
Saznajte koje namirnice su u julu vredne vaše pažnje jer oduševljavaju ukusom i hranljivim sastojcima.
Najbolje povrće u julu:
Krastavci
Sadrže malo zasićenih masnih kiselina, holesterola i soli. Dobar su izvor vitamina A, magnezijuma, fosfora i mangana. Odličan su izvor vitamina C, K i kalijuma. Krastavac je ukusan svež i bez ikakvih dodataka. Najčešće se jede u kombinacijama s raznim povrćem kao salata.
Tikvice
Sadrže malo zasićenih masnih kiselina i soli, i malo holesterola. Dobar su izvor proteina, vitamina A, tiamina, niacina i fosfora. Odličan su izvor dijetalnih vlakana, vitamina C, K, riboflavina, vitamina B6, folne kiseline, magnezijum, kalijuma i mangana. Tikvice su blagog ukusa i odlično se slažu s gotovo svim jelima. Možete ih pripremati kao supu, sos ili zapeći kao prilog.
Na našem meniju ove nedelje probajte neodoljivu Azijsku salatu sa grilovanim tikvicama!
Na našem meniju ove nedelje probajte neodoljivu Azijsku salatu sa grilovanim tikvicama!
Paprike
U julu započinje sezona paprika. One su dobar izbor tiamina, niacina, folne kiseline, magnezijuma i bakra, a odličan izvor dijetalnih vlakana, vitamina A, C, K, B6, kalija i mangana. Paprike su ukusne sveže i bez ikakvih dodataka. Njihov ukus je neobičan, gorkasto sladak.
Boranija
Mahunarke su dobar izvor proteina, tiamina, riboflavina, niacina, vitamina B6, kalcija, gvožđa, magnezijuma, fosfora, kalijuma i bakra. Odličan su izvor dijetalnih vlakana, vitamina A, C, K, folne kiseline i mangana. Boraniju najčešće pripremamo kao varivo ili salatu.
Kukuruz
Sezona kukuruza tek započinje u julu. Sadrži malo zasićenih masnih kiselina, holesterola i soli. Dobar je izvor dijetalnih vlakana, tiamina i folne kiseline. Kukuruz možete pripremati na razne načine, ali ga po pravilu najčešće kuvamo ili pečemo.
Pogledajte naše recepte za ovu nedelju i izaberite savršena i zdrava jela koja ćete sa radošću spremati.
Izvor: Lovesensa
Pogledajte naše recepte za ovu nedelju i izaberite savršena i zdrava jela koja ćete sa radošću spremati.
Izvor: Lovesensa